De favoriet van Severien

Onze klanten blij maken met creatief werk, daarvoor komen de Janssens elke dag naar kantoor. Maar waar worden we zélf blij van? Art Director Severien vertelt over haar favoriete rubriek.
“Ik ben fan van de rubriek Vice Versa. Daarin werken we met contrasten: groot-klein, hoog-laag, warm-koud, ... Je kunt er eindeloos mee variëren, dat maakt het voor mij een goede rubriek. We werkten het concept uit voor onze klant BASF. Het geeft hen een toffe invalshoek om onbekende plekken op de site te tonen. Bovendien breng je op een snelle en spontane manier heel wat informatie over.”

De dikke en de dunne

“Hoe vergelijk je op magazineformaat een leiding van 0,15 millimeter met een van 2 meter? Schaal is alles, dus we gingen op zoek naar een goed referentiepunt. Na wat denkwerk besloten we er een BASF-medewerker naast te zetten: die geeft de lezer meteen een goed idee van de verhoudingen.”

Hoger, lager?

“Duizelig? Dat doet het perspectief. Van onder uit gezien lijkt de fakkeltoren nog hoger, terwijl het bovenaanzicht de put extra diepte geeft. Ik had de fotograaf gevraagd om te spelen met het perspectief, maar het resultaat was veel beter dan ik had durven denken.”

Zweten en rillen

“Extra spannend: een hittebron van 1.200 °C in beeld brengen. Zou de fotograaf tot vlakbij de kern van de warmte raken? Dicht genoeg voor de foto, en net ver genoeg om er geen gesmolten camera aan over te houden. En ik geef toe: ik heb een klein beetje geprutst met de kleuren om het contrast te vergroten. Alles voor een goed beeld, toch?”

“Hoe we dat precies aanpakken? Eerst ga ik samen met de klant en de JaJa-redacteur op zoek naar een goed idee. Eens we dat hebben, maak ik werk van de briefing voor de fotograaf. De opdracht moet concreet zijn, maar tegelijkertijd ruimte overlaten voor creativiteit. Na de shoot leg ik alle beelden naast elkaar, op zoek naar het perfecte contrast. Pas als het plaatje helemaal klopt, kan ik het met een tevreden gevoel voorleggen aan de klant.”
Spread the word:
MEER INSIGHTS.

Mis niets!

Lees onze diepste gedachten in onze driemaandelijkse nieuwsbrief.


Kennismaken?

Een project, een vraag, een voorstel? Mail of bel onze coördinatie. Dan bespreken we meteen of we elkaar kunnen helpen.

+32 9 267 64 60

coordination@jaja.be

Blijf in contact

Altijd welkom!

Jansen & Janssen bv
Muinklaan 6
9000 Gent (BE)