Je wordt er stil van als je hier de eerste keer rondloopt. In het noorden van de Antwerpse haven ligt de site van BASF Antwerpen. Met meer dan vijftig productie-installaties en 3.500 medewerkers is dit het grootste chemische productiecentrum in ons land. Recent mochten we zowel het burenmagazine als het personeelsblad van BASF vernieuwen.

Inspiratiemeets. We zijn er best trots op dat we redactie en design voor BASF mogen doen, zeker als we ook de kans krijgen om die content te blijven innoveren. We zijn het vernieuwingstraject gestart met online inspiratiemeets waarin we aan de klant een aantal nieuwe krachtlijnen en een waaier van creatieve mogelijkheden mochten voorleggen. Op basis van die gesprekken konden we daarna de inhoudelijke concepten en de grafisch-visuele voorstellen uitwerken.

Krachtlijnen. Zoals bij veel conceptvernieuwingen voor printmagazines evolueren we weg van het vroegere idee dat magazines periodieke actualiteit brengen. Die taak is overgenomen door digitale communicatie, terwijl printcommunicatie uitstekend rendeert als zij zich toelegt op inhoudelijke diepte en menselijke emotie. Het komt er dan wel op aan om sterker dan vroeger de nadruk te leggen op creatief hoogstaande redactie, design en beelden. Die moeten in een bladformule worden gebracht die tegelijk rust en variatie creëert.

De eerste aanzet voor een conceptgesprek met de klant: een nieuwe publicatieplank voor het burenmagazine Zij aan Zij.

Op de covers brengen we mensen in een industriële context. De beelden hebben een duidelijke focus maar blijven wel naturel. Insite is het personeelsmagazine, Zij aan Zij is het burenblad.

Oude werkkledij? BASF maakt er supersterke rugzakken van voor het personeel.

We volgen de nachtploegen. Grafisch combineren we hier industriële landschapsbeelden met portretten van collega’s.

Heel wat BASF-projecten lopen jaren. We brengen telkens een mooie realisatie in een tijdlijn.

Veel mensen hebben er geen flauw benul van wat BASF eigenlijk produceert. Hier maken we de eindproducten waarin BASF-chemie verwerkt is, zichtbaar voor de buurtbewoner.

Indrukwekkende beelden van indrukwekkende techniek, met toelichting over de werking van elk onderdeel. Zo kunnen de medewerkers even meekijken naar het werk van collega’s in de andere productie-installaties.

Een klein papiergrapje: een plooirubriek waarin we twee samenwerkende collega’s voorstellen.